I langt de fleste tilfælde kan et bedst betale sig at vælge firmabil diesel, næste gang firmaet får behov for en firmabil, da firmabiler ofte kører mere end 20.000 km om året. Dieselbiler har nemlig generelt en god brændstoføkonomi, og de bliver også hele tiden bedre til at udlede mindre mængder giftige gasser til miljøet.

Da en dieselmotor ikke koster meget mere end en benzinmotor, og da den årlige afgift til staten også kun er lidt højere end benzinafgiften, så er det samtidigt billigere i længden med en firmabil diesel frem for en firmabil med benzinmotor.

 

Fordele og ulemper ved dieselbiler

Såfremt man kun kører mange korte ture og under 20.000 km om året, så bør man vælge en benzinbil, men i alle andre tilfælde kan det bedst betale sig at vælge firmabil diesel. Dieselbiler er nemlig blevet væsentligt billigere i afgift, når man anvender et partikelfilter, som reducerer forureningen fra bilen, og samtidigt er dieselmotor så effektive, de kan køre længere på literen end benzinmotorer.

Problemet er bare stadig, at dieselmotorer tager længere tid at blive opvarmet og effektiv, så på de mindre ture er dieselbiler ikke specielt økonomiske, og de korte ture øger også risikoen for tilsodning af partikelfilteret og indsugningssystemet. Det er også en ulempe ved dieselmotorer, at de er dyrere at reparere end benzinmotorer, og eksempelvis koster en dyse over 5.000 kr. Heldigvis kan bilister med dieselmotorer se frem til en lang levetid på motoren, en højere gensalgsværdi samt længere interval mellem bilens serviceperioder.

 

Økonomisk og luksuriøs firmabil

Der findes flere økonomiske dieselbiler, der er ideelle til valget af firmabil, hvor man ofte gerne vil have luksus, komfort og elegance med sin firmabil. En Audi A4 Limousine er en klassisk firmabil, der får en beskeden investering udstråler topklasse og komfort, og bilen kan fås i flere modeller, men for eksempel med en økonomisk firecylindret 2.0 liter dieselmotor med 150 hestekræfter kan man opnå en gennemsnitlig brændstoføkonomi på mere end 26 km på literen, så motoren kommer op i energiklasse A+, der sikrer meget lave afgifter til staten på omkring kun 2.000 kr. årligt.

Bilen koster fra 450.000 kr. og opefter, men den kan leases for omkring 5.000 kr. om måneden, hvilket mange firmaer kan acceptere som en fast månedlig udgift til en præsentabel firmabil. På Audis hjemmeside finder man yderligere oplysninger om mulighederne for en fleksibel firmabil.

 

 

Billede: João Paulo Fotografias

Billede: Brett Levin Photography