Alle bilister skal anskaffe sig en bilforsikring til deres bil, og opslagsværket Wikipedia definerer en bilforsikring således: En bilforsikring kan også benævnes som en autoforsikring eller motorkøretøjsforsikring, og der er grundlæggende tale om en forsikring af din bil, som enten kan bestå af en lovpligtig ansvarsforsikring eller en frivillig kaskoforsikring samt eventuelle tillægsdækninger. Selve ansvarsforsikringen dækker de skader, som du påfører andre med din bil, hvorimod en kaskoforsikring også dækker skader på din egen bil. Når man tegner en bilforsikring, kan man købe forskellige tillægsdækninger, der således supplerer forsikringens grunddækning, så man på den måde er garderet bedst muligt.

Oversigt over tillægsforsikringer

Her kommer en oversigt over de mest almindelige former for tillægsforsikringer:

  • Førerulykkeforsikringen sikrer erstatning til den, der kører bilen, hvis det ikke er muligt at få erstatning andre steder fra som for eksempel en ansvarlig modpart uden gyldig forsikring.
  • Glasskadedækning dækker din selvrisiko, hvis man får ødelagt ruder, lygter, spejle mm. På sin bil.
  • Vejhjælpsforsikring sikrer dig med starthjælp eller transport af bil, fører og passagerer, hvis uheldet skulle være ude.
  • Friskadeforsikring (svarer til en selvrisiko på 0 kroner ved nogle typer skader).
  • Erstatningsbilforsikring giver dig en lånebil, mens din bil er til reparation efter et uheld.
  • Værdiforringelse sikrer erstatning for tabt salgsværdi, hvis din bil får en større skade.
  • Autoulykke dækker skader på dig selv og passagerer i tilfælde af biluheld.
  • Ekstraudstyrforsikringen dækker alt udstyr, der er monteret efter, at bilen er indregistreret første gang, og den dækker typisk følge, spoilere og stereoanlæg.

Valg af forsikringsselskab

Der findes mange forskellige typer forsikringsselskab i Danmark, og grundlæggende leverer de nogenlunde samme type forsikringer med små differencer, hvilket desværre kan gøre dem svære at sammenligne direkte. Man kan finde hjemmesider på nettet, hvor man kan få et indtryk af prisniveauet hos selskaberne, og generelt får man i henhold til mange undersøgelser mest for pengene, hvis man går efter de billigste tilbud på en bilforsikring. Før man indgår en aftale med et forsikringsselskab, bør man dog altid tjekke grundigt, om forsikringen dækker fyldestgørende efter dit behov.

Hvis prisforskellen og de øvrige betingelser ikke varierer meget blandt dine bedste tilbud på en bilforsikring, så bør man vælge det selskab, der virker mest troværdigt. Det kunne for eksempel være Codan, der er blandt de største og ældste forsikringsselskaber i Danmark. Codan har den fordel, at man dels opnår samlerabatter på op til 23 % på normalprisen, samt at man kan få oplyst en eksakt pris på sin bilforsikring på få minutter via Codans hjemmeside, hvor man desuden også kan finde masser af råd og vejledning om forsikringer.