Undgå uforudsete udgifter gennem regelmæssige serviceeftersyn

Der er ingen tvivl om, at en bil i Danmark er et ret dyrt bekendtskab. Registreringsafgifterne her er så høje, at man i vores nabolande kan få den samme bil til nogenlunde halv pris. Vi skal også betale en miljøafgift, og så er ikke mindst brændstofpriserne de senere år steget voldsomt. Derfor kan det være voldsomt irriterende, hvis der pludselig kommer helt uforudsete udgifter oven i hatten!

Det kan være bremserne, der er slidt ned, og det kan blive temmelig bekosteligt, hvis hele bremsesystemet skal skiftes ud. Endnu værre, hvis hele motorblokken brænder sammen, fordi du har glemt at fylde motorolie på. Det koster som regel en helt ny motor.

Men ud over de irriterende, uforudsete udgifter til selve bilen, så kan et nedbrud også være forstyrrende i hverdagen. Forestil dig, at du og familien har pakket bilen til bristepunktet til en campingferie sydpå, og i når lige til Nordtyskland, så falder udstødningsrøret af midt på motorvejen. Så skal I vente timevis i vejkanten på assistance fra ADAC, og det nærmeste værksted har måske ikke lige et nyt udstødningsrør på lager, som passer til din bil.

Så skal i måske vente yderligere et par dage i en tysk landsby. Det kunne måske være undgået med et serviceeftersyn på et professionelt værksted. Husk også at sørge for god undervognsbehandling hvis det er nødvendigt. Det kan du læse mere om på undervognsbehandling.info

Gør-det-selv folkets tid er forbi

I hvert fald hvis det gælder nyere biler. For de er spækket med elektronik, som de færreste forstår sig på. Den tid, hvor en handyman med hænderne skruet ordentligt på med noget simpelt værktøj kunne reparere sin egen bil, er forbi. Mange ting på biler kræver specialværktøj, som de fleste ikke har i hobbyrummet – og hvis du selv skulle anskaffe det, ville det være hundedyrt. Og spørgsmålet er også, om du ville kunne finde ud af at bruge det. Den bedste sikkerhed mod uforudsete udgifter og irriterende afbræk i hverdagen er at bruge et godt værksted. Regelmæssigt!