Selvom man har investeret i en dyr luksusbil fremstillet af holdbare kvalitetsmaterialer, så kan det bare ikke undgås, bilen slides under kørslen, således den alligevel skal have foretaget regelmæssige eftersyn, idet man derved kan forebygge fejl ved bilen. Man opnår mest køregløde og komfort, når bilen er toptrimmet og velkørende, hvilket opnås når bilen bliver efterset og får udskiftet olie, filtre samt andre slidte autodele, der udskiftes med nye reservedele efter behov. Man må ikke forvente at kunne køre i årevis uden at skulle ofre nye dæk, oliefiltre, olieskift, drivremme, bremseklodser, brændstoffiltre samt andre bevægelige dele, der slides under kørslen. Netop hvis man har investeret 0,5-1 million kr. i en dyr luksusbil, så kan man forvente et større værditab på bilen end en billig familiebil til 200.000 kr., hvis man ikke sørger for regelmæssige serviceeftersyn på bilen. Derfor bør man med en dyr luksusbil være endnu mere opmærksom på, bilen får den nødvendige servicering, idet værditabet kan blive katastrofalt stort, hvis man ikke er opmærksom på bilens korrekte vedligeholdelse.

Køreglæde og komfort er alle pengene værd

Når man har råd til en dyr luksusbil, så har man også råd til de jævnlige eftersyn på bilen, hvorved man får udskiftet de slidte dele med nye reservedele. Dette behøves slet ikke være en dyr udgift, så man har faktisk ikke råd til at lade være med at få disse eftersyn. I det lange løb vil man sætte pris på disse eftersyn, da man dermed kan have glæde af bilen i en længere årrække med masser af prestige, køreglæde og komfort hver eneste dag. Bilen vil heller ikke opnå så stort et værditab, hvis man vil sælge den efter nogle år, og man vil naturligvis kunne forlange mere for bilen, når der medfølger en servicebog, som kan dokumentere bilen har fået alle de regelmæssige serviceeftersyn.

Kvaliteten ved at anvende autoriserede værksteder

Mange biler i dag er så avancerede, at bilen kun kan ordentligt serviceres på et autoriseret værksted, hvor man har adgang til specialværktøj samt uddannede fagfolk, der har den nødvendige ekspertise i at kontrollere netop denne type bil. Hvis man eksempelvis har købt en nyere Audi, så har man jo en solid og driftsikker bil, men alligevel skal bilen gennemgås for slitage og have skiftes olie og filtre mm. Et standard Audi bil eftersyn koster omkring 3.000 kr. og opefter, hvilket afhænger af model samt årgang på bilen. Man får meget for pengene, idet man for værdifuld hjælp til gennemgang af en avanceret bil, idet de autoriserede Audi værksteder er udstyret med moderne og specialudviklet værktøj, som kun det veluddannede værkstedspersonale kan betjene. Desuden anvender man kun godkendte og originale reservedele, således man altid har garanti for bilens stand og kvalitet er i orden. Et serviceeftersyn består af en omhyggelig gennemgang af mere end 40 punkters serviceprogram med fokus på din bil og dens servicebehov. På et serviceeftersyn får man tjekket de vigtige ting på bilen såsom:

  • Motor
  • Gearkasse
  • Differentiale
  • Bilens computer
  • Katalysator

Derudover kan man også vælge at få kontrolleret disse ting ved bilen:

  • Udskiftning af sommer- og vinterdæk
  • Få en erstatnings bil ved serviceeftersynet
  • Få installeret klimaanlæg i bilen
  • Få opdateret bilens navigationsanlæg

 

Billedekilde: www.politiken.dk

Billede: the chef74