Firmaer har flere fordele med hensyn på investering i biler frem for private bilister, idet firmaer kan fradrage udgifterne til bilens drift, da udgifterne er firmarelaterede. Dette er naturligvis udmærket, men alligevel skal udgifterne jo betales i første omgang, så derfor er mange firmaer også økonomiske anlagte og er interesserede i billige firmabiler, der har en fornuftige driftsudgifter.

Hvis man kører mange km hvert år, så gælder det derfor især om at finde en billig firmabil, der har en billig brændstoføkonomi, og hvor bilen samtidig kan klare firmaets øvrige krav som kan være pladskrav, motorstørrelse, faciliteter mm.

 

Samtlige driftsudgifter til bil

Mange af driftsudgifterne til bilen kan man ikke gøre meget ved, idet dels indkøbsprisen er rimelig fast, og det samme er afgifter og forsikring også, men man kan jo netop derfor lede efter en billig firmabil i klasse A, så man slipper med en lav miljøafgift til staten samt også opnår billig bilforsikring, og oven i købet får man jo meget lave brændstofudgifter, så der er altså mange belønninger ved at vælge en bil med tilpas lille og økonomisk motor, således man alligevel kan få dækket sit transportbehov i firmaet på en sikker og betryggende måde.

Man bør ikke vælge en speciel bil, der kræver specielle og dyre reservedele, idet man i mange situationer kan anvende billigere reservedele, når man anskaffer sig en udbredt bil, der er solgt mange eksemplarer af. Man bør derfor se på flere modeller og holde faktorerne op mod hinanden og lave beregninger på de samtlige driftsudgifter over en årrække f.eks. på fem år. Visse biltyper falder også meget i brugtpris, og den slags betragtninger spiller naturligvis også ind i det samlede billede.

 

Hyundais brændstoføkonomiske biler

Det anerkendte bilmærke Hyundai er især kendt for sit store sortiment af biler i et økonomisk attraktivt prisleje, og Hyundai har endda et stort udvalg af brændstoføkonomiske biler såsom A1 med en 1.0 liter benzinmotor, der kører gennemsnitligt 23,3 km pr. liter brændstof.

Bilen kører dog maksimalt 155 km i timen, og bilen rummer ikke så meget plads, da der jo er tale om en minibil, men man skal regne med plads til fire passagerer samt et bagagerum på 252 liter. Den lidt større Hyundai i20 kan fås med en økonomisk dieselmotor på 1.1 liter, og den kører hele 31.3 km pr. liter. Den noget større personbil Hyundai i40 har mere plads, idet kabine og bagagerum (525 liter) er større, og bilen kommer med en 1.7 liter dieselmotor, der kan køre 23.3 km på literen, hvilket er imponerende for denne størrelse bil.

Billede: @cdharrison