Det er komplet uansvarligt at køre med mindre børn i bilen, medmindre du har anskaffet dig en godkendt autostol til bilen. Du skal faktisk have en autostol monteret i bilen, når du kører med små børn, da det dels sikrer børnene i tilfælde af uheld, men også fordi loven kræver brugen af autostol i bilen under kørslen. I denne artikel kan du få gode råd og vejledning om, hvilke typer der findes på markedet, og hvordan du finder en passende autostol til netop din bil.

Stil krav til en god autostol

Du bør købe en autostol til din bil, som er godkendt og i en god kvalitet, så du kan have glæde af den i mange år fremover, og måske kan alle dine børn anvende den. Du kan endda sælge din autostol brugt, når du ikke skal bruge den længere, men mange beholder den alligevel, hvis man eventuelt skal køre med børn i bilen på et senere tidspunkt.

Statistikkerne viser desværre, at alt for mange børn kommer til skade i trafikuheld, og mange af disse kunne være forhindret, hvis folk havde anvendt en autostol og på den korrekte måde. Stolen skal både passe til barnet og bilen, så en autostol skal vælges ud fra barnets alder, vægt og størrelse.

Du vil hurtigt finde ud af, at autostole opdeles i vægtklasser fra 0-13 kg, 0-18 kg, 9-18 kg og 15-36 kg. Babyer bør vende ryggen mod kørselsretningen, og airbags ved barnesædet bør være slået fra. Barnet er vokset ud af babystolen, når hovedet begynder at stikke op over kanten på stolen, eller når vægtgrænsen er overskredet.

Når barnet kan sidde selv, kan du vælge mellem en bagudvendt eller fremadvendt autostol. Bagud vendte modeller er mest sikre, da barnet har langt mindre risiko for skader på hals og nakke ved en frontal kollision, men en fremadvendt autostol let at afmontere og flytte fra bil til bil.

Du bør især anvende Isofix-beslaget på bagsædet, når du skal fastspænde din autostol, da autostole med Isofix-systemet er nemmest at montere korrekt, og desuden forankrer Isofix autostolen, hvilket eliminerer afvigelser af stolen under kørslen.

En autostol skal desuden være godkendt af myndighederne med enten ECE 44-03 eller 44-03, og børn under 135 cm skal være spændt fast i sikkerhedsudstyr, der passer til deres vægt og højde.

Køb udstyr til bilen på nettet

Det er både hurtigt, nemt og billigst at finde sikkerhedsgodkendte modeller af udstyr til bilen, når du går på nettet og handler i en webshop. Generelt er udvalget større og prisniveauet lavere på en webshop sammenlignet med de fysiske butikker, da en webshop jo har færre omkostninger til husleje og personale.

På en webshop har du desuden altid 14 dages fuld fortrydelsesret på købet og kan få pengene igen, og den rettighed har du ikke altid i almindelige butikker. Kære Børn består af en lang række børnebutikker overalt i Danmark, og de har også en webshop med deres samlede sortiment.

Du kan derfor nemt finde en god autostol hos Kære Børn webshop, da du her kan se hele udvalget af autostole i høj kvalitet i alle størrelser og prisniveauer.