Der er flere måder at få gavn af sin gamle bil, når man skal erhverve sig en ny eller de bare er blevet for dyrt med nye støddæmpere, kobling og motor rep. Er din bil ikke mere værd end, at den skal skrottes, kan du få en skrotpræmie for bilen på 2200 kr. Der er også den mulighed at finde en bilforhandler, der giver et fast beløb for din gamle bil – uanset alder og forfatning – hvis du køber en ny hos den pågældende forhandler. Eller din bil kan indgå som del af en bilhandel, hvor forhandleren vurderer dens pris. Her kommer et par gode råd til overvejelse.

Skrotpræmie

Når din bil er blevet i for dårlig stand til, at det kan betale sig at reparere mere på den, er det på tide at køre den til skrotning. I Danmark har man lavet en ordning, hvor man kan få 2200 kr. for sin skrotbil ved en autoophugger. Er det en autoophugger, der har en aftale med en bilimportør i henhold til producentansvaret, kan du endda aflevere den helt gratis og således få 2200 kr. lige ind på bankkontoen.

Er den autoophugger, du vælger, ikke med i en sådan aftale, vil de ofte tage en pris de selv har fastsat for at skrotte din bil. I visse tilfælde kan du sågar få mere end de 2200 kr. for din bil. Hvis den for eksempel indeholder reservedele, der er i høj kurs, kan du få mere for den. Undersøg på forhånd om din bil kunne tænkes at være mere værd end den generelle skrotpræmie. Når du afleverer din bil ved en autoophugger og får udbetalt en skrotpræmie, må bilen ikke sælges videre

Din bil i bytte til fast minimumspris

Der er bilforhandlere, der reklamerer med, at man kan få en minimumspris for sin gamle bil, hvis man køber en ny hos dem og vel at mærke får den finansieret hos dem også. De slår på, at du kan bruge pengene som del af udbetalingen til den nye bil. Nogle forhandlere kalder denne minimumspris for en skrotpræmie, men skriver samtidigt, at de ikke nødvendigvis skrotter bilen.

Så vær opmærksom på, at hvis det overhovedet er muligt, vil din bil blive sat i stand og solgt videre for mere end du har fået. Overvej altid i sådanne tilfælde, om du kan få mere for din bil ved at sælge den privat. Det er derfor en rigtig god ide at undersøge markedet og måske få den vurderet af en eller flere forhandlere.

Din bil i bytte til vurderingspris

I henhold til FDM skal man være lidt varsom med at lade sin gamle bil vurdere som del af en handel om en ny. Man kan hurtigt komme til at finansiere den rabat, man ellers har opnået på den nye bil, fordi forhandleren sætter prisen for lavt på den gamle bil. Også her gælder det om selv at være vågen og forberedt, så man ved, hvad ens gamle bil er værd og kan forlange den rigtige pris i handelssituationen. Vil forhandleren ikke give den reelle pris, kan det måske betale sig at sælge den gamle bil privat og købe den nye bil uden at blande den gamle ind i handlen.