Det kan være meget uoverskueligt at skulle vælge mellem leasing eller køb af bil, da der under alle omstændigheder er tale om store beløb, der skal investeres og bruges over de kommende år. Biler er et luksusgode i dagens Danmark, og uanset hvordan bliver biler brandbeskattet, så man bør derfor ikke snyde sig selv mere end højst nødvendigt. Man bør altid undersøge markedet nøje for tilbud og priser, da der faktisk kan være store forskelle på deres priser og betingelser.

I visse tilfælde kan det bedst betale sig at købe en bil, mens det i rigtig mange andre tilfælde bedst kan betale sig med leasing. Hvis man har kig på en bil, der kan anvendes til din transportopgave i de næste mange år ud i fremtiden, så bør man jo købe en bil kontant eller på lempelige vilkår om afbetaling, mens det i alle andre tilfælde er billigere og mere overskueligt med leasing af en bil.

Fordele ved leasing

Når man køber en bil i stedte for at lease den, så skal man naturligvis selv stå for alle bilens udgifter fra nu af, og de kan jo variere en del, da der desværre kan komme udgifter til både service og reparationer gennem de kommende år. Hvis man kører forsigtigt og overholder alle serviceaftaler, så bør man kunne køre problemfrit i en god bil i mange år, men man kan altid være uheldig, især hvis man har købt en brugt bil, der måske indeholder skjulte fejl eller mangler.

Ved leasing er der faktisk ingen risiko overhovedet, da man blot skal betale et fast månedligt beløb i leasingydelse, og det ligger ofte nede på omkring 1 % af bilens nypris, så det er ofte 2-5.000 kr. om måneden. Så skal man naturligvis selv stå for udgifterne til forsikring, brændstof og til afgifter til staten, men dette er nemt og overskueligt at budgettere med et mindre fast beløb hver måned.

Virksomhederne kan alligevel fradrage alle omkostninger til leasing, så de slipper derfor meget nemt for udgifter til biler, når de leaser. Man får ved leasing ingen uventede udgifter til hverken service, vedligeholdelse eller reparationer, og man slipper også for værditab og handelsomkostninger, idet man kan nyde en ny bil, når leasingaftalen udløber. Hvis man kun kan overskue et par år ud i fremtiden, da familieforhold og arbejdsopgaver varierer jævnligt, så er leasing uden tvivl den bedste løsning, da dette er meget fleksibelt.

Prisen på leasing

Det kan bare være svært at gennemskue den endelige leasingpris på en bil, da dette afhænger af mange faktorer, men heldigvis kan man finde en smart og nem firmabil beregner på Audi.dk, selvom modellen kan anvendes på både Audi men også andre typer biler. Det kan nemlig bedst betale sig for firmaer at lease lidt større og dyrere biler, da de dels har fradragsmuligheden men også på grund af bilens beskatningsgrundlag, der jo starter fra 160.000 kr.

Det kan kort sagt være lidt uoverskueligt at beregne leasingydelse, der jo også afhænger af antal kørte km om året, som beregningsmodellen også tager højde for. Man starter nemt ved at markere ved at flytte bilen til dens beskatningsgrundlag og klikke på bilen, således man kommer til en menu med den valgte bil, hvor man så kan vælge motor og ekstraudstyr og antal km. Derefter får man en udførlig oversigt over leasingprisen udspecificeret i detaljer, så nemmere og mere praktisk kan det ikke gøres.