Om man køber en ny eller brugt Audi R8 eller leaser denne, så får man under alle omstændigheder en opsigtsvækkende racerbil til rådighed, der har helt ekseptionelle egenskaber. Nyprisen på en Audi R8 ligger på mere end 3 mio. kr., men undertiden kan man være heldig og gøre et godt køb af en brugt Audi R8 på Audis hjemmeside, hvor man også kan finde leasingpriser på bilen.

I visse situationer kan det bedst betale sig at lease denne specielle bil, mens det i andre situationer bedst kan betale sig at købe bilen ny eller også at købe en lettere brugt Audi R8. Her kommer fordele og ulemper kort beskrevet.

Audis garantiordning AAP

For to år siden oprettede Audi en international garantiordning Audi Approved Plus (AAP), hvormed man nu til en nedsat pris og med fuld dækkende garanti kunne købe en lettere brugt Audi blandt alle deres modeller. Dette kunne nemlig bedre anspore køberne til at fokusere på en brugt bil frem for en ny, idet man ved køb af nye biler får hele 2 års fuld garanti på købet, mens man ved køb af brugte biler traditionelt set kun får 2-3 måneders garanti.

Dette kan derfor blive skæbnesvangert, såfremt man har købt en brugt bil, der måske har nogle alvorlige men skjulte fejl og mangler, der efter et halvt års tids pludselig melder sig og vil koste mange 100.000 kr. at få udbedret. De fleste bilkøbere er derfor tilbøjeligt til at betale nyprisen, der jo ligger noget højere men mod at få de 2 års garanti, hvilket er forståeligt nok.

Imidlertid giver Audi nu disse lettere brugte AAP biler 2 års fuld garanti, der endda efterfølges med en omfattende serviceaftale, der ligeledes løber i 2 år, eller til bilen runder 40.000 kørte km. På den måde slipper man som køber af en brugt bil helt for uventede omkostninger for bilen i en lang periode, da Audi i hele perioden dækker alle udgifter på bilen herunder autohjælp overalt i Europa.

Før Audi giver disse udvalgte biler betegnelsen AAP, så har Audi forinden gennemgået bilen minutiøst, således alle slidte eller beskadigede dele er udskiftet til nye dele, således bilen optræder som en helt ny bil i stand og funktionsmæssigt blot lettere tilkørt. AAP biler er typisk 1-2 år gamle demonstrationsbiler eller leasingbiler, der kun har kørt få tusinde km, således de reelt kan sammenlignes med en helt ny bil.

Sportsvognen Audi R8

Der findes ikke mange Audi R8 sportsvogne i Danmark, så uanset om man kommer rundt i en ny eller en lettere brugt Audi R8, så vil vække opsigt i området. Der er tale om en tosædet sportsvogn til den kræsne køber med benzin i blodet. En model R8 er den stærkeste og hurtigste serieproducerede gadebil fra Audi, idet dens motor er en V-10-benzinmotor med op til 610 hk og en topfart på 330 km/t samt en accelerationstid fra 0-100 km/t på bare 3,2 sekunder.

R8 har ikke overraskende vundet prisen som årets sportsbil i blandt andet European Car magazine, Autobild, Fifth Gear og Automobile Magazine. Bilen har en spontan speederrespons, karakteristisk motorlyd, et aerodynamisk design og helt fabelagtige køreegenskaber, der er enhver racerbil værdig. Den har permanent quattro-firehjulstræk, hvilket giver den en god stabilitet og et godt vejgreb, og man kan endda tilpasse bilen til kørsel på enten tørre, våde eller snedækkede flader ved hjælp af en smart kontakt på rattet.