Faktisk kan erhvervslivet lease både maskiner, værktøj og biler, men princippet er det samme uanset varen, og med erhvervsleasing kan erhvervslivet meget lettere få råd og mulighed for at efterkomme firmaets ordrer. Det er ikke nemt at etablere et større firma, og det kan også være svært at få en stor kassekredit i banken, så derfor er det en stor fordel for virksomheden, man kan foretage erhvervsleasing, således hjulene alligevel kan snurre og generere en omsætning, som alle tjener ved.

Firmaet får ordrerne og tjener på disse, medarbejderne tjener en timeløn, leasingselskabet får leasingindtægterne, og staten indkasserer moms og skatter af det endelige overskud. Derfor er leasing en vigtig og nødvendig ingrediens hos erhvervslivet, som absolut er kommet for at blive.

Erhvervsleasing af biler

Biler er meget dyre i Danmark på grund af det høje afgiftsniveau på 180 %, som reelt tredobler bilens pris, før den er lovlig at køre på vejene med nummerplader på. Derfor kan mange lease en bil, således de kan klare deres akutte kørselsbehov, og disse erhvervskunder opnår følgende fordele med erhvervsleasing frem for at købe bilen kontant:

  • Undgår at skulle have mange penge bundet i en bil, dvs. bedre likviditet
  • Kan fleksibelt ændre bilen til en mindre eller større model
  • Man kan opsige leasingaftalen, hvis man ikke har brug for bilen længere
  • Slipper for besværlige og langvarige afskrivninger, da leasing er 100 % fradragsberettiget
  • Nemmere at lave realistiske budgetter samt økonomisk overblik
  • Slipper for bekymringer om bilens værditab

Så der er altså flere forskellige og helt konkrete parametre ved erhvervsleasing som gør denne ordning så økonomisk attraktiv for virksomhederne.

Hvor er der gode tilbud på erhvervsleasing?

Der er naturligvis rift om erhvervskunderne i leasingbranchen, så derfor kan man faktisk foretage erhvervsleasing hos langt de fleste finansielle institutioner og banker, og der er små men ikke så store forskelle hos de forskellige leasingfirmaer på grund af den store konkurrence.

Heldigvis for kunderne er renteniveauet meget lavt i disse år, så derfor er det meget attraktivt at lease biler og andre driftsmidler til virksomheden. Men leasingydelsen vil altid følge nyprisen, så derfor er det mere økonomisk attraktivt at lease en billigere bil end en storslået limousine, idet man naturligvis kun skal lease en bil, der dækker dit nuværende kørselsbehov.

Man bør kontakte en troværdig og respektabel landsdækkende bilforhandler, som normalt kan tilbyde erhvervsleasing til sine firmakunder, og man kunne tjekke hjemmesiden hos Hyundai, som har mange nye og brugte biler til ethvert behov til yderst konkurrencedygtige priser. Hyundai er jo i forvejen et kendt bilmærke, som dækker de flestes kørselsbehov lige fra de mindste personbiler, til de større stationcars og SUV, og de har også kassevogne samt firehjulstrækkere og direktionsbiler, der på en elegant og komfortabel måde kan repræsentere virksomheden i dagligdagen.

Man bør virkelig overveje erhvervsleasing, hvis man har brug for overlegen mobilitet og fuldt overblik over økonomien.